Hundesalon Cooper


Salonen

Hundens behov ("Må vi være der imens du klipper?")

Folk spørger tit om jeg kan klippe hunden hjemme hos ejeren eller om man må blive der imens hunden bliver ordnet. Svaret til dettte er nej. Det er ikke fordi, at i ikke må se hvad der foregår men det er for at hunden ikke bliver stresset eller evt. forbinder jer med noget, som hunden ikke kan lidt som f.eks. negleklip. Jeres hund vil oftest prøve at komme hen til jer og evt hoppe op til jer. Dette kan hurtigt blive farligt da jeg jo står med skarpe sakse. Hundene klarer det altid meget bedre selv.

Jeg tager aldrig hjem og klipper hos folk da dette kun stresser hunden. Det er rigtigt at hunden selvfølgeligt er tryg i sit hjem og at det er hundens trykke rammer, Præcis derfor klipper jeg aldrig hjemme hos folk og kunne aldrig finde på det, da det for hunden er meget mærkeligt, at der lige pludseligt kommer en person ind på dens hjemmebasis hvor den er tryk, og begynder at klippe den imens mor og far sidder ved siden af eller i et andet rum Det fungerer altså bare ikke. Desuden kan man ikke vaske og klippe en hund ordentligt i alm. hjem og tror i ville blive træt af vand der flyver ud af pelsen når man tørre sidder overalt i jeres hjem. Det er meget mere afslappende og meget mindre stressende for hundene, at komme ind på neutral grund hvor hunden lære at være selvstændig. Hvis hunden er trænet til at blive håndteret er en tur til hundefrisøren intet problem og det vil ikke være en dårlig oplevelse for den,

Skader?

Det er meget sjældent, at der sker nogen form for skader i salonen specielt fordi jeg ikke skynder mig med hundene. Men skulle man være så uheldig at hunden på en måde får en skade i salonen ligger ansvaret på jer som ejer. (der vil altid være undtagelser)

"Skader" opstår som regel hos de meget filtrede hunde eller hunde som ikke er vant til at blive håndteret. Skulle der ske en skade ved f.eks at hunden kommer ind med ekstremt filtrede øre og efter klipning får blodøre eller evt sprænger øret pga blodøre (ansamlinger af blod i ørespidsen) Står du selv for dyrelæge regningen. Ligeledes hvis du kommer med en meget filtret hund eller en hund som ikke er vant til at blive håndteres og maskinen/saksen får lavet et snit/ klip i hunden. Derfor er det så vigtigt at træne hundene til det. Så får man ikke hunde som hopper rundt og bliver kede af det. 

Jeg gør selvfølgeligt mit bedste for, at passe på hundene. Men det er levende dyr jeg står med. Det er derfor meget vigtig at man lære hundene at blive håndteret og holder dem filtfri.

Sygdomme, ældrehunde osv

Har man en hund som lider ef hjertefejl, epilepsi eller andet bedes man altid sige det.

Det er ikke altid sjovt at stå med ældre eller "syge" hunde. En tur til hundefrisøren kan desværre for nogle hunde være en stressende oplevelse. Hvis hunden har helbredsproblemer kan det blusse op pga. stressen. Ældre hund kan også blive meget stresset nogen gange og nogle har svært ved at stå op. Jeg tager al den hensyn jeg kan til jeres hund og klipper/ordner dem så godt jeg kan efter omstændighederne. Har du en hund med helbredsproblemer eller en ældre hund er du meget velkomme til at ringe så finder vi en løsning der passer jer og jeres hund. 

Det er altid på egen ansvar man aflevere hunden